Plezier in de Keuken (2024)

Recente publicaties

Wasmanden

Plezier in de Keuken (1)Een wasmand is zo’n ding waar je niet op zit te wachten maar je kunt ook niet zonder. Wij hebben er hier in huis vier: twee wasmanden voor schone was en twee wasmanden voor vuile was (eentje voor de 60-graden was en eentje voor de 30-graden was). De wasmanden voor schone was verschillen van die voor vuile was doordat ze een deksel hebben, en rechtop staan en niet, zoals de wasmanden voor schone was, liggend. Maar nu komt het: er is een wasmand kapot (vraag niet hoe, maar als je ergens niet bij kunt gebruik dan liever een keukentrapje) en we moeten een nieuwe. En nu vroeg ik me af: wat is er zoal te koop, op het gebied van wasmanden? In dit artikel bekijken we het resultaat van de zoektocht naar wasmanden.

Verder lezen

Pan op Inductie na Gas – kan dat?

Plezier in de Keuken (2)Wie wel eens meeleest op deze website (hallo schoonmoeder! :-)) weet: wij zijn onlangs verhuisd. En wie verhuist houdt daar meestal een andere keuken aan over, wij ook. Wij kookten in onze vorige keuken op inductie, daarvoor op gas en nu weer op gas – en dan rijst de vraag: kan dat wel? Kun je een pan wel gebruiken op inductie als je er eerst mee hebt gekookt op gas? Het antwoord is simpel: ja – dat kan. Hieronder lees je meer over deze veel gestelde vraag, de oorsprong van dit misverstand over koken op inductie en de reden dat je je weinig zorgen hoeft te maken over je pannen als je wisselt van inductie naar gas, of andersom.

Verder lezen

Hangmatten

Plezier in de Keuken (3)Sinds onze verhuizing hebben wij een grotere tuin, en één van de eerste dingen die op het lijstje ‘zouden we graag willen hebben in ons nieuwe huis’ staat is: een hangmat in de tuin om in te liggen met wat eten en drinken. Maar zoals je van ons gewend bent kopen we niet direct het eerste product dat in het scherm wordt getoond, maar kijken we even rond in de digitale winkels om te zien wat er allemaal te koop is en wegen we de voor- en nadelen van het aanbod tegen elkaar af. In dit artikel beschrijf ik mijn zoektocht naar een geschikte hangmat voor in onze nieuwe tuin.

Verder lezen

Kandelaars

Plezier in de Keuken (4)De kandelaar werd vroeger vooral gebruikt om een kamer of ander vertrek mee te verlichten, voor de uitvinding van het elektrische licht was de kandelaar met brandende kaars een van de weinige vormen van verlichting. Ook na de uitvinding van elektriciteit bleef de kaars nog lang een veel gebruikte manier om de slaapkamer mee te verlichten, men nam een kandelaar met daarin één of meerdere kaarsen mee en zette deze naast het bed om nog wat licht te hebben.
De kandelaar als gebruiksvoorwerp om vertrekken mee te verlichten raakte in verval bij de grootschalige invoering van elektriciteit in woningen en andere gebouwen, maar toch bleef de kandelaar een symbool van warmte, licht en gezelligheid.
Ook voor rituelen worden nog immer kandelaren gebruikt, in restaurants en religieuze gebouwen vind je nog altijd een kandelaar op tafel of voor het uitvoeren van rituelen.

Verder lezen

Design kandelaars

Kandelaar merken

De grote en kleine design-merken hebben nog steeds, of alweer, een kandelaar in het assortiment. Omdat de kandelaar altijd een functionele vorm van decoratie is geweest (tegenwoordig meer decoratie dan functie, maar toch) is er een grote traditie op het gebied van kandelaars. Zo vind je bij de grote en kleine design-merken regelmatig kandelaar modellen die een ode zijn aan de traditionele kandelaar. Ook wordt met nieuwe materialen de kandelaar ‘opnieuw uitgevonden’, wat zeer mooie en uitdagende ontwerpen oplevert.

Verder lezen

Kandelaars met Scandinavisch design

Plezier in de Keuken (5)Onder Scandinavisch design worden de ontwerpen verstaan die voortkomen uit de landen Denemarken, Finland, IJsland, Noorwegen en Zweden, hoewel het geografisch gezien om wat minder landen gaat worden deze landen tot Scandinavische landen gerekend. Modern Scandinavisch design deed zijn intrede in 1936 en komt voornamelijk uit Denemarken, Finland en Zweden, waarbij Denemarken de overhand heeft, zoals blijkt uit het grote aantal Deense merken die woonaccessoires ontwerpen in verhouding tot alle andere merken.

Scandinavisch design kenmerkt zich door het gebruik van blank hout, pure (strakke) lijnen en eenvoudige, sculpurale vormen. Scandinavisch design is familie van de stromingen Art nouveau en Modernisme en is onverminderd populair. In de veilinghuizen in de Verenigde Staten werden afgelopen jaar recordbedragen neergeteld voor origineel Scandinavisch Design uit de beginjaren va deze stroming. Scandinavisch Design wordt tegenwoordig ook toegepast op moderne technische apparaten zoals smartphones, waarbij het minimalistische ontwerp van de buitenkant het technisch vernuftige ontwerp van de binnenkant beschermt en zelfs waterdicht maakt. Functioneel en mooi, dat is Scandinavisch Design.

Verder lezen

Plezier in de Keuken (2024)

FAQs

Wat zet je op plankjes in de keuken? ›

Bijvoorbeeld voor glazen, potten en kruiden, zodat je er gemakkelijk en snel bij kan. Maar je kunt hem natuurlijk ook vullen met leuke plantjes en fotolijsten om de keuken wat meer sfeer en eigen identiteit te geven. Kortom, met de keukenplank kun je alle kanten op.

Wat moet je echt in de keuken hebben? ›

10 essentiële keukenbenodigdheden
  • Keukenmessenset Snijplank Universele pan.
  • Een pannenset Waterkoker Braadpan.
  • Set keukengerei Keukenkom en vergiet Staafmixer.

Wat hang je in de keuken? ›

Jouw meterslange keuken achterwand heeft een praktische en sfeerbepalende dubbelfunctie. De keukenwand beschermt je muur tegen vlekken én accentueert je persoonlijke keukenstijl. Het is bijzonder wat de keuze voor o.a. een natuursteen, tegels, RVS, kunststof of glazen spatwand doet met de uitstraling van je keuken.

Welke functies bestaan er in de keuken? ›

Welke functies zijn er in de keuken?
  • Chef-kok. De Chef-kok heeft de hoogste rang in de keuken. ...
  • Zelfstandig werkend kok. Als Zelfstandig Werkend Kok werk je, zoals de naam al zegt, zelfstandig in de keuken. ...
  • Hulpkok. ...
  • Keukenhulp. ...
  • Afwasser.

Wat zet je op je keukenplanken? ›

Wanneer u bijvoorbeeld nadenkt over wat u op de open planken in een keuken wilt zetten, kunt u nuttige voorwerpen zoals serveerschalen, mokken en kookboeken combineren met decoratieve items zoals plantenbakken, kunstwerken en een gebeeldhouwde vaas .

Hoe decoreer je zwevende planken in de keuken? ›

Kijk rond in je huis voor items die dimensie en persoonlijkheid kunnen toevoegen aan zwevende keukenplanken. Pak een potplant uit de woonkamer en pak een paar kookboeken van een plank. Verzamel vazen, dienbladen, kandelaars en andere decoratieve accenten die passen bij het kleurenpalet van je keuken.

Welk soort kunst staat mooi in een keuken? ›

De meest voorkomende thema's van kunstwerken in de keuken zijn onder andere eten- en drinkthema's, abstracte kunst, door reizen geïnspireerde stukken, landschapskunstwerken . Lees verder om meer te ontdekken over deze thema's. Kunstwerken met eten- en drinkthema's zijn een natuurlijke keuze voor keukendecoratie.

Wat moet je altijd in je keuken hebben? ›

9x ingrediënten die altijd in je voorraadkast moeten
  • Bonen en vis in blik. Zowel bonen als vis zitten boordevol met proteïnen en zijn dus erg gezond. ...
  • Pasta en rijst. ...
  • Fruit en groenten in blik. ...
  • Specerijen en kruiden. ...
  • Noten en gedroogd fruit. ...
  • Tomaten in blik. ...
  • Olie. ...
  • Azijn.
Mar 21, 2020

Wat kan niet ontbreken in de keuken? ›

Een keukenweegschaal, zout- en peperset en een paar goede ovenschalen zijn ook onmisbaar in je keuken. Wanneer je de basics in huis hebt, kun je na gaan denken over specialistisch gerei.

Wat is belangrijk in een keuken? ›

De koelkast, spoelbak en kookplaat (of fornuis) vormen gezamenlijk de werkdriehoek of keukendriehoek. Natuurlijk pakt u ook boodschappen uit en doet u nog meer in de keuken.

Wie is de baas in de keuken? ›

De totale leiding over de keuken berust bij de chef-kok. Een sous-chef (of souschef) is de assistent van de chef-kok van een professionele keukenafdeling. Conform het rangensysteem geeft hij leiding aan de keukenbrigade en vervangt hij de chef-kok bij afwezigheid.

Wat zijn de vijf functies van de keuken? ›

De belangrijkste functies van een keuken zijn het bewaren, bereiden en koken van voedsel (en het uitvoeren van gerelateerde taken zoals afwassen). De kamer of het gebied kan ook worden gebruikt voor dineren (of kleine maaltijden zoals ontbijt), entertainment en wasgoed . Het ontwerp en de constructie van keukens is een enorme markt over de hele wereld.

Wat zet je op een plankje? ›

Wat je op een wandplank zet, hangt af van de sfeer die je wilt creëren en de functie die je de plank wilt geven. Denk bijvoorbeeld aan boeken, planten, fotolijsten, decoratieve accessoires of kunstwerken. Door verschillende items te combineren, kun je een mooie balans vinden tussen praktisch en decoratief.

Wat zet je op keukenkastjes? ›

Kies ervoor kiezen om de vuilnisbak in een keukenkastje op te bergen, of kies ervoor om een losse vuilnisbak in de keuken neer te zetten. Een afvalsysteem in een keukenkast is vaak voorzien van verschillende delen om het afval makkelijk te scheiden. Dat kan achter een draaideur, maar ook bijvoorbeeld in een korf.

Hoe heet de plank onder de keuken? ›

Een plint voorkomt bovendien ook rotzooi onder de keukenkastjes en extra schoonmaakwerk.

Hoe richt je een open keuken in? ›

Gebruik één dominante accentkleur in een open plattegrond om de verschillende gebieden visueel met elkaar te verbinden . Neem aanwijzingen van deze chique ruimte waar een donkergroene tint is gebruikt op het kookeiland, een accentmuur achter de eetkamerbank en als achtergrond voor open planken in de woonkamer.

References

Top Articles
PG-13 und R-Rating erklärt
Movie Ratings Explained — Origins & How They've Changed
Poe T4 Aisling
Dte Outage Map Woodhaven
Craigslist Cars Augusta Ga
Tj Nails Victoria Tx
Mileage To Walmart
Shorthand: The Write Way to Speed Up Communication
Women's Beauty Parlour Near Me
Bloxburg Image Ids
Paula Deen Italian Cream Cake
Monticello Culver's Flavor Of The Day
Baseball-Reference Com
Current Time In Maryland
Nwi Arrests Lake County
Dit is hoe de 130 nieuwe dubbele -deckers -treinen voor het land eruit zien
Walmart stores in 6 states no longer provide single-use bags at checkout: Which states are next?
Ruben van Bommel: diepgang en doelgerichtheid als wapens, maar (nog) te weinig rendement
Beryl forecast to become an 'extremely dangerous' Category 4 hurricane
Dwc Qme Database
Lost Pizza Nutrition
Hannah Palmer Listal
Narragansett Bay Cruising - A Complete Guide: Explore Newport, Providence & More
Harrison 911 Cad Log
Ordensfrau: Der Tod ist die Geburt in ein Leben bei Gott
Our 10 Best Selfcleaningcatlitterbox in the US - September 2024
Autopsy, Grave Rating, and Corpse Guide in Graveyard Keeper
Newsday Brains Only
Kstate Qualtrics
RUB MASSAGE AUSTIN
67-72 Chevy Truck Parts Craigslist
Panchitos Harlingen Tx
Usf Football Wiki
Arcadia Lesson Plan | Day 4: Crossword Puzzle | GradeSaver
USB C 3HDMI Dock UCN3278 (12 in 1)
Oxford Alabama Craigslist
Today's Gas Price At Buc-Ee's
Bianca Belair: Age, Husband, Height & More To Know
Gateway Bible Passage Lookup
Ferguson Showroom West Chester Pa
Wilson Tire And Auto Service Gambrills Photos
What to Do at The 2024 Charlotte International Arts Festival | Queen City Nerve
Thotsbook Com
Blue Beetle Showtimes Near Regal Evergreen Parkway & Rpx
2013 Honda Odyssey Serpentine Belt Diagram
412Doctors
Electric Toothbrush Feature Crossword
Causeway Gomovies
Sj Craigs
Grandma's Portuguese Sweet Bread Recipe Made from Scratch
Who We Are at Curt Landry Ministries
Bellin Employee Portal
Latest Posts
Article information

Author: Nicola Considine CPA

Last Updated:

Views: 5762

Rating: 4.9 / 5 (69 voted)

Reviews: 84% of readers found this page helpful

Author information

Name: Nicola Considine CPA

Birthday: 1993-02-26

Address: 3809 Clinton Inlet, East Aleisha, UT 46318-2392

Phone: +2681424145499

Job: Government Technician

Hobby: Calligraphy, Lego building, Worldbuilding, Shooting, Bird watching, Shopping, Cooking

Introduction: My name is Nicola Considine CPA, I am a determined, witty, powerful, brainy, open, smiling, proud person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.